Vi fortsätter satsa på natur och miljö

Opinion Hässleholms kommun har under lång tid arbetat aktivt med naturvård och miljöfrågor.
Opinion • Publicerad 6 augusti 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Hässleholms två kommunalråd samt oppositionsrådet är stolta över spången genom alsumpskogen och vill även fortsättningsvis värna unika naturvärden.Arkivbild: JONAS JACOBSON
Hässleholms två kommunalråd samt oppositionsrådet är stolta över spången genom alsumpskogen och vill även fortsättningsvis värna unika naturvärden.Arkivbild: JONAS JACOBSON

Hässleholms kommun har under lång tid arbetat aktivt med naturvård och miljöfrågor. Ett kvitto på att vi också har lyckats ganska bra är att vi i sommar rankades som Sveriges tionde bästa miljökommun av tidningen Miljöaktuellt. Vi är dessutom oerhört stolta över dämmet i Almaån, det spektakulära fågeltornet i Mölleröd, spången genom alsumpskogen och de senaste årens utveckling av hela Hovdala naturområde. Detta är bara några exempel på satsningar som blivit möjliga genom politiska beslut i samförstånd över partigränserna. Det finns alltså i Hässleholm en stark politisk vilja att arbeta strategiskt med såväl klimatfrämjande projekt som naturvårdsinsatser. Givetvis kan vi göra mycket mer, och vi tänker inte heller slå oss till ro. Vi ska fortsätta att ha en hög ambitionsnivå i miljö- och naturvårdsfrågorna. Som ett led i detta eftersträvar kommunledningen ett gott samarbete med organisationer som Göingebygdens biologiska förening. Vi tänker bjuda in till en dialog kring kommunens miljöprofil för att ta del av deras kunskap och erfarenhet. Det råder ingen tvekan om att Hässleholms kommun måste ha en kompetens inom miljöstrategiska, ekologiska och naturvårdsfrågor även framöver. Vi kan ibland ha olika uppfattningar om hur naturskyddet formellt ska regleras eller hur arbetet bör bedrivas – det är frågor som vi ska fortsätta diskutera med olika intressenter. Vårt mål är dock gemensamt och står över partipolitik: att Hässleholms kommun ska fortsätta att bidra till en god och hållbar miljö och värna om våra unika naturvärden.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.