”Vinner vi så kan vi fokusera på toppen”

Sport I måndags dök en sydafrikan med artistnamnet \"Surprise\" upp på Österås.
Sport • Publicerad 7 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

I måndags dök en sydafrikan med artistnamnet "Surprise" upp på Österås. Under veckan var det meningen att IFK-tränarna skulle syna honom. Men det har inte blivit så mycket synande. - Nej, han spelade med Helsingborgs U21-lag i tisdags, och fick känningar efter den matchen, berättar Daniel Nilsson. Så det blir ingen överraskning på Österås idag. "Suprises" framtida öde är ännu höljt i dunkel. - Vi får väl först se hur allvarlig skadan är, och så tar vi ett beslut efter helgen. Helt klart har han kvaliteter, säger IFK-tränaren. Han väljer istället att fokusera på dagens viktiga match. IFK Hässleholm har haft både skadeproblem och tyngts av ekonomiska motgångar den senaste tiden. Daniel Nilsson kan enbart fokusera på den sportsliga biten. - Bobby (Alm Nilsson) är tillbaka igen, och han går in som mittback bredvid Peter Olsson. Däremot är Fredrik (Hägglund) borta ytterligare ett tag, säger han. Inte heller Daniel De Stefano kan medverka. Han fick problem med ljumskarna efter förra helgens match mot IFK Malmö på konstgräs. - "Steff" har inte kunnat träna på hela veckan, och han spelar inte mot Nybro, avslöjar IFK-tränaren. Det har varit lite oroligt i backlinjen, och sådant är aldrig bra för kontinuiteten. Mot IFK Malmö (seger med 4-3) såg det stundtals darrigt ut i de bakre leden. Mittfältaren Oskar Olsson får dock fortsatt förtroende som högerback, en plats som han aldrig tidigare har spelat på. Men Oskar är positionssäker, nu får vi dessutom bra uppspel tack vare honom, menar Daniel Nilsson. Mot IFK Malmö var det en ren kämpaseger. Idag kanske vi kan hoppas på lite mer ögongodis från de gulsvartas sida. Förutsättningar finns: Jodå, Nybro visade sig vara ett spelande lag när vi mötte dem på bortaplan, säger IFK-tränaren. Då, på Victoriavallen, blev det 1-1. Idag är det tre poäng som gäller för IFK Hässleholm på Österås.

Ola AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.