Succé för fest i Verum

Hässleholm – Det känns verkligen roligt att jobba med en sådan här tillställning, säger Marie Larsson, när hon förbereder dukningen inne i det stora partytältet, tillsammans med väninnorna och grannarna Katrine Arvidsson och Anette Jacobsen samt sina egna döttrar Ann-Sofie och Caroline.
Hässleholm • Publicerad 9 augusti 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

– Det känns verkligen roligt att jobba med en sådan här tillställning, säger Marie Larsson, när hon förbereder dukningen inne i det stora partytältet, tillsammans med väninnorna och grannarna Katrine Arvidsson och Anette Jacobsen samt sina egna döttrar Ann-Sofie och Caroline. – Härligt, att bygdens folk ställer upp och att även många från andra orter tar sig hit för att ha trevligt. Det kom drygt 300 personer till den avslutande dansen på den lövade banan. Riivaz orkester spelade upp till dans och använde den nya scen som Stensons orkester invigde för sex veckor sedan. Vid Verums bygdegård och kring den gamla dansbanan rådde det en smått magisk stämning i lördags kväll och under delar av natten till söndagen. Folk gick, cyklade, åkte taxi eller bilade dit, för att träffas, trivas, dricka kaffe med tillbehör och för att dansa. De gamla tivolinöjena typ skjutbana, chokladhjul och tombolor fick många besökare. "Sommarlördag" engagerade i Verum. Redan en halvtimme innan Verums första loppmarknad öppnade, vid Björveruds gamla affär, stod folk utanför och väntade. Loppisen hölls precis mitt i det gamla vägkorset i kyrkbyn. Det här har gått mycket bättre än vi vågat tror, säger Kicki Bobacka och får medhåll av Torsten Larsson. Mer folk än vi räknat med och betydligt större försäljning. Till och med en elorgel har fått ny ägare... Allmänheten hade skänkt prylar och det står redan nu klart, att det blir fortsättning med inledande loppis en lördagsförmiddag i augusti 2010. – Samarbetet mellan föreningarna betyder väldigt mycket, förklarar Torsten Larsson. Cirka 100 personer deltog i eftermiddagens gemensamma måltid i ett stort partytält vid bygdegården och dansbanan. Alla som köpt biljetter till festen gick in gratis på fotbollsmatchen i division 7 norra mellan Verums GoIF och Jägersborgs IF. Folk satt i gröngräset och njöt av värmen. Det var bara det, att Verum fick stryk av Jägersborg, precis som vid mötet i Jägersborg i slutet av juni. Nu vann gästerna med 4-0. – En sådan här dag är det roligt att vara Verumsbo, förklarar Bengt Troedsson, som går runt kring idrottsplatsen och säljer lotter.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.