Vittsjö vann toppmötet mot Öster

Sport Det kunde nog ingen tro efter de första tjugo minuterna, för då hade Öster varit det spelförande laget och vaskat fram tre chanser.
Sport • Publicerad 9 augusti 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Mats Wilhelmsson
Foto: Mats Wilhelmsson

Det kunde nog ingen tro efter de första tjugo minuterna, för då hade Öster varit det spelförande laget och vaskat fram tre chanser. Dessutom linkade Tanja Pihlblad av planen med en knäskada redan efter cirka tio minuter. Fast på hennes plats hoppade 17-åriga Emma Salomonsson in. Och hon vikarierade med den äran i sin blott andra match i år. – "Salle" får chansen och tar den med råge, säger Robert Grandén med en blandning av stolthet och glädje i rösten. Fast det var först i andra akten som Salomonsson och de övriga i Vittsjö höjde sig upp till högre nivå. I första var det Öster som låg steget före och bästa chansen för gästerna var ett distansskott som rammade målställningen. –Hade den gått in så hade det kunnat se annorlunda ut nu, säger Robert Grandén där han står med sina segerrusiga spelare som just sjungit segersång mitt ute på planen. Vittsjö gjorde 1–0 i slutet av första halvlek. Johanna Andersson kom rättvänd, två forwards löpte i djupled och drog med sig backarna. Johanna tittade upp, såg att målvakten befann sig långt ut och lobbade snyggt in den viktiga ledningsbollen. Efter paus var det inget snack. Då var Vittsjö klart bättre. –Vår bästa halvlek i år, säger Robert Grandén. En av de som steg fram ordentligt och tog för sig var unga Emma Salomonsson. –Hon käkar upp dem. Och hon gör det mot bästa tänkbara motstånd i den här serien, jublar Grandén. 2–0 nickade förra årets skyttedrottning, återvändaren Emma Sjödahl, in på en frispark, slagen av lagkaptenen Charlotte Bergstrand. 3–0 lyckades årets skyttedrottning Erika Petersson få in från dödvinkel. –Hon gör såna mål, skrattar Vittsjötränaren. Dessvärre fick hon en smäll och bars ut i slutet. Det ska förhoppningsvis inte vara någon större fara med målsprutan som nu leder skytteligan i söderettan på 14 fullträffar. –Det var nog bara en lårkaka såg det ut som. Jag vet inte, men jag tror och hoppas det, påpekar Vittsjös tränare. Från damallsvenska KDFF inlånade Emma Sjödahl sprang och slet på sin något ovana mittfältsposition tills hon fick krampkänningar. –Det är hårdare tempo här, skrattade Robert Grandén när hon haltade av planen. Han kunde kosta på sig att skämta, han hade mycket att glädjas över en sådan här sommardag. Som exempelvis att amerikanskorna, anfallaren Ahna Johnson och mittbacken Robyn Decker, var fullständigt fantastiskt bra. Decker satte inte en fot fel på nittio minuter. Vilket fick tränaren att dra till med ett passande betyg, ett omdöme som amerikanskor förstår. –Hon var oustanding, sa Grandén. Och log. Igen. Det fanns många soliga leenden och glada skratt på Vittsjö idrottsplats denna soliga lördagseftermiddag. Och det fanns det sannerligen fog för. 3–0 mot serietvåan är bländande siffror.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.