Dömd till fängelse för utpressning

Nyheter 39-åringens medhjälpare, en 42-årig man från Staffanstorp, dömdes till villkorlig dom för medhjälp till misshandel.
Publicerad 10 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

39-åringens medhjälpare, en 42-årig man från Staffanstorp, dömdes till villkorlig dom för medhjälp till misshandel. Det var den 29 juni som de båda männen tog sig in i butiken och krävde ägaren på pengar. Dessutom slog de honom i huvudet och på kroppen med ett tillhygge. Butiksinnehavaren lyckades ta sig loss från inkräktarnas grepp, och flydde från platsen. Hon kom dock tillbaka när de båda männen försäkrade att de inte skulle bruka mer våld. Istället krävde de att de skulle få 100 000 kronor i kontanter samt delar till ett mc-bygge för 350 000 kronor. Den ena mannen, 39-åringen, sade att han skulle komma tillbaka några dagar senare för att hämta 50 000 kronor. Tingsrätten ser allvarligt på det inträffade. – Försöket till utpressning har genomförts med kraftigt våld mot målsäganden i anslutning till dennes bostad, och med hot om ytterligare brottslig gärning. Det utkrävda beloppet har avsett betydande värde, skriver tingsrätten. De nu dömda männen har hela tiden förnekat brott. De känner målsäganden sedan ett par år, och har gjort affärer med honom flera gånger. Enligt åklagaren var männen missnöjda med hur butiksinnehavaren hade behandlat dem, och därför åkte de upp till Degeberga för att genom en läxa och pressa honom på pengar. 39-åringen ska, förutom fängelsedomen, också betala 22 700 kronor i skadestånd till den misshandlade mannen.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.