Elva systrar och bröder från Smörby

Personligt Föräldrarna Marta och Paul, drev ett lantbruk och där växte deras elva barn upp.
Personligt • Publicerad 10 augusti 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Visst är det härligt att ha många syskon och Svenssons kan skatta sig lyckliga som har så många systrar och bröder. PRIVAT BILD
Visst är det härligt att ha många syskon och Svenssons kan skatta sig lyckliga som har så många systrar och bröder. PRIVAT BILD

Föräldrarna Marta och Paul, drev ett lantbruk och där växte deras elva barn upp. Idag finns syskonen utspridda i Skåne, men de bor inte särskilt långt ifrån varandra och träffas därför lite då och då. I somras blev det gemensam middag på restaurang Stinsen i Hästveda. Det var kusinen Mona Karin Harnestål från Göteborg som med lite hjälp lyckades spåra upp alla syskonen Svensson och samla ihop dem till en riktig sommarträff. Äldst i skaran är Ynge Svensson, 78 år, som är bosatt i Hästveda. Yngst är Ingrid Svensson, 56 år, från Kvidinge. På bilden ser vi på översta raden från vänster: Harry Svensson, 71 år från Hagnarp, Hästveda, Sune Svensson, 77 år från Osby, Ulla Lindberg, 73 år från Kävlinge, Yngve Svensson, 78 år från Hästveda, Arne Svensson, 76 år från Hästveda samt Kersin Eriksson, 62 år från Vejbystrand. Längst fram från vänster: Rut Jonsson, 67 år från Skånes Fagerhult, Ingrid Svensson, 56 år från Kvidinge, Karin Persson, 64 år från Vankiva, Göran Svensson, 58 år från Hästveda samt Kjell Svensson, 75 år från Vankiva. Det är Göran Svensson som har övertagit föräldragården i Smörby men många av syskonen har egna gårdar och ett stort intresse för naturen. Alla bröderna delar också intresset för jakt och fiske. Familjeträffen blev ett möte med minnen, personlig värme och mycket prat förstås.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.