KFF förstärker mittfältet

Sport Efter seriefinalen mot Sleipner i söndags seglade KFF upp i serieledning.
Sport • Publicerad 10 augusti 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Mohammed Abdalas är ny spelare i Kristianstad. Här på träning på Kristianstads idrottsplats Foto: Jonas Jacobson
Mohammed Abdalas är ny spelare i Kristianstad. Här på träning på Kristianstads idrottsplats Foto: Jonas Jacobson

Efter seriefinalen mot Sleipner i söndags seglade KFF upp i serieledning. Där vill ordföranden Ronnie Larsson parkera sitt lag under resten av hösten. Men med Patrick Nilsson, Adam Kaarle och Johan Persson på skadelistan behövdes truppen fyllas på. Tidigare i somras värvades Anders Qvist från danska FC Amager. Det är genom honom som klubben fått kontakt med Mohammed Abdalas, eller Mo som han kallas. - – Mo har spelat som professionell i Amager i motsvarigheten till superettan. I våras gick klubben i konkurs och då blev han fri att gå vart han ville. Han fick ett try out-kontrakt med Nordsjälland men det förlängdes inte. De valde att satsa på Brian Laudrups son Andreas istället, berättar Ronnie Larsson. Mo Abdalas är en spelskicklig, central mittfältare med offensiva kvaliteter som fyller 23 år i oktober. Dansken har tränat med KFF i en och en halv vecka och Peter Persson och Ronnie Larsson har gillat vad de har sett. Har ni inte redan ganska många duktiga mitfältare i truppen? – Jo, både offensivt och defensivt skickliga spelare. Men Patrick är precis den spelartyp som Mo är och det här känns som en vettig lösning. Jag misstänker att skador och avstängningar kan få en avgörande roll i höst. Dels gäller det att ha flyt men även att ha en så bred trupp så att man klarar av att ha några spelare borta, säger Larsson. Hur har ni råd med alla värvningar? – Det kostar inte oss någonting i och med att hans klubb gick i konkurs och han är fri. När det gäller hans personliga anspråk så har vi stöttning från näringslivet. Och i första hand är ju kontraktet bara på tre månader. När är Abdalas spelklar? – Vi väntar på arbetstillståndet från Migrationsverket. Trots att han har bott i Danmark sedan han vara fyra år är han fortfarande marockansk medborgare och det gör det aningen svårare. Vi hoppas att det ska bli klart i veckan, säger Ronnie Larsson.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.