Annons

Låg miljöprofil i miljönämnden

Hässleholm Miljönämnden i Hässleholm består av 22 politiker, 11 ordinarie ledamöter och 11 ersättare.
Hässleholm • Publicerad 10 augusti 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

Miljönämnden i Hässleholm består av 22 politiker, 11 ordinarie ledamöter och 11 ersättare. Ordföranden är moderaten Lars Tronäss. Med hjälp av fordonsregistret hos Transportstyrelsen plockade vi fram vilka bilar ledamöterna har. Tre av dem – Britt-Marie Winqvist (s), Camilla Lindoff (s) och Gustav Persson (c) – äger ingen bil alls. Rickard Aagren (FV) har tre avställda bilar. Noterbart är att av 19 politiker som står som ägare av egen bil så kör 17 av dem runt i fordon drivna med den mindre miljövänliga bensinen. Det är egentligen bara Sven-Inge Persson (s) och Greger Johnsson (s) som skulle klara ett miljötest. Herrarna och damerna i miljönämnden kör heller inte särskilt modernt. Cirka 70 procent av deras totala vagnpark är tio år eller äldre. Också här sticker Sven-Inge Persson och Greger Johnsson ut med de modernaste fordonen, årsmodell 2008 båda. Centerpartisten Karl-Eve Lunnergård kör om kring i en gammal Volvo 740 från 1988. – Den går på sista versen. Fast katalysator har den. Men kan det inte var lite miljömässigt att inte byta så ofta? Det kostar ju på miljön att tillverka bilar. Ledamöterna i miljönämnden äger inte bara traditionella personbilar. De står även registrerade för mindre lastbilar och skåpbilar, traktorer (jordbruk), jeepar, Land Rover med låg miljöprofil. En riktig älskare av lite äldre fordon är moderaten Torsten Nilsson. – Jag har en Rover TSC från 1972 som renoveringsobjekt och en BMC, en sportvagn från 1968 som rullar cirka 100 mil om året. Lite teknikhistoria. – Man ska ha råd till nya bilar också. – Till vardags rattar jag fruns Land Rover från 2003. Nilsson är också ägare till två över 30 år gamla dieseldrivna Land Rover. Men de är avställda.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons