Linus och mormor brukar vara på plats

Nyheter – Vi brukar vara här på hembygdsdagen varje år, det blir mycket lotter och fika, berättar hon.
Publicerad 10 augusti 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Svea Andersson och barnbarnet Linus Andersson sitter och myser i sensommarvädret ute i Lilla Tockarp.
Svea Andersson och barnbarnet Linus Andersson sitter och myser i sensommarvädret ute i Lilla Tockarp.

– Vi brukar vara här på hembygdsdagen varje år, det blir mycket lotter och fika, berättar hon. – Det är roligt att gå in i stugan och titta på utställningarna, fast det var lite mindre av det i år märkte jag, fortsätter hon. Linus sitter ihopkrupen i mormors knä och myser i den hårda med solvarma träbänken. Han är nästan ensam i sin ålder men verkar inte bry sig så mycket om det. – Nä, det gör inte så mycket, det är roligt ändå. Speciellt när prästen kom inridande på en häst, det var riktigt roligt, skrattar han. Mormor Svea berättar att det regnade förra året och att dagens uppslutning är större än någonsin. – Jag tror inte att det har varit så här mycket folk någon gång, säger hon.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.