17 postlådor ska bort

Hässleholm Posten bantar antalet brevlådor i Skåne.
Hässleholm • Publicerad 11 augusti 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
I Hässleholms kommun försvinner 17 lådor. Foto: Scanpix
I Hässleholms kommun försvinner 17 lådor. Foto: Scanpix

Posten bantar antalet brevlådor i Skåne. Efter översynen finnas det brevlådor på 2 125 platser, jämfört med dagens 2 455. I Hässleholms kommun minskas antalet med 17 brevlådor, från dagens 159 till 142. Förändringen sker den 14 september. Och 14 av de lådor ska som ska bort finns i Hässleholms tätort, en i Tormestorp och två andra i Tyringe. - Det är klart att det blir en viss försämring, och att någon tycker att det är trist att just deras låda försvinner, men ladorna står ganska tätt i Hässleholm, säger distriktschefen Alf Nilsson. - Idag används vissa brevlådor i liten omfattning och ibland står tre brevlådor inom en radie av 200 meter. Att ha många brevlådor i tätorter som används i liten utsträckning är vare sig ekonomiskt eller miljömässigt hållbart, säger Peter Brännström, produktionschef i Posten Meddelande. Färre lådor är inte enda ändringen, de ska tömmas tidigare också. - Genom att ha en tidigare tid för tömning kan ännu fler försändelser transporteras med tåg istället för flyg. Sena och varierande tömningstider innebär också att vi kör väldigt många mil i onödan, vilket både kostar stora pengar och påverkar miljön negativt, säger Peter Brännström.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.