Ta er en funderare

Opinion Hur ska våra barn kunna växa upp till trygga individer i Osby?
Opinion • Publicerad 11 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Hur ska våra barn kunna växa upp till trygga individer i Osby? Man blir så ledsen och besviken när man slår upp tidningen på morgonen och läser om alla dessa sparförslag. Små barn som behöver trygghet och kontinui-tet ska drabbas, små oskyldiga barn som går till sin "arbetsplats" varje vecka. Ett ställe som de känner sig trygga på tillsammans med en massa kompisar och personal som dom lärt känna. Ska dessa barn behöva byta förskola på grund av ändrade öppettider? Ska barnen behöva göra en ny inskolning på en annan förskola? Jag vet inga barn som skulle må bra av detta. Ni tycker att grupperna ska bli större men personaltätheten är redan lägre i Osby än i många andra kommuner. Hur ska personalen kunna känna sig nöjd efter en dag på arbetet om man inte hunnit tillgodo se barnens behov? Barn behöver bli sedda och bekräftade i sin utveckling. Ni vill också stänga fritidsgårdar, men var ska våra ungdomar då hålla till på kvällar och helger? Jo, nere i byn. Det är väl bättre att ni strävar efter att få ungdomarna till fritidsgårdarna där det finns utbildad och duktig personal. Det måste bli billigare på sikt. Jag hoppas nu att ni politiker tar er en funderare. Kanske det är bättre att höja skatten igen så våra barn och ungdomar kan få en trygg och lycklig uppväxt. De är vår framtid! Trygga barn och ungdomar är lyckliga!

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.