Simhallen stänger den 1 januari

Nyheter I beslutet motiveras stängningen av \"ekonomiska och tekniska skäl\".
Publicerad 12 augusti 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Simhallen i Knislinge stängs. Foto: Ronny Persson
Simhallen i Knislinge stängs. Foto: Ronny Persson

I beslutet motiveras stängningen av "ekonomiska och tekniska skäl". Första budet var att hallen skulle stängas redan i samband med slutet av vårterminen 2009, men det drogs tillbaka i avvaktan på att man ville veta mer om konsekvenserna. En del politiker har krävt att något avgörande beslut inte skulle fattas förrän en utredning om kommunens framtida behov av lokaler för kultur- och fritidsverksamhet var klar. Utredningen beräknas vara klar vid årsskiftet. Och den lösningen, att man skulle avvakta tills man hade en helhetslösning, framfördes också på onsdagen av ett par ledamöter, från S respektiv FP. Men majoriteten var således för en stängning. Votering i frågan slutade 11-2. – Simhallen stängs tills vidare, säger kommunalrådet Tommy Johansson (S). Han kan inte säga vad som sker med den på sikt; om den ska renoveras eller stängs för gott. – Den behöver en totalupprustning, klargör han. I fastigheten inryms även en idrottshall och en bowlinghall och dessa verksamheter berörs inte av stängningsbeslutet. – Framförallt är det nu sporthallen som behöver upprustas, säger Tommy Johansson. Simhallen i Knislinge har under flera år vållat bekymmer för kommunen, som tvingats renovera den i olika omgångar samtidigt som en helt nybyggd simhall, i Knislinge eller Broby, diskuterats.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.