Slåttergille och spelmansträff

Nyheter Klockan 14 drar arrangemanget igång med ett slåttergille och där det även är tänkt att deltagarna ska bli underhållna av musik.
Publicerad 12 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Klockan 14 drar arrangemanget igång med ett slåttergille och där det även är tänkt att deltagarna ska bli underhållna av musik. – Jobbar de bra så får de slåttergröt, alla är välkomna att hjälpa till, säger Sten Carlsson i hembygdsföreningens styrelse. Senare på eftermiddagen klockan 17 är det dags för spelmansträff. Det hela började som ett möte för många år sen, då spelmännen samlades från byarna kring Hallaryd. Det kommer att bli en spelmansgudstjänst i samarbete med Svenska Kyrkan, där spelmännen uppträder i Hallaryd kyrka. Senare på kvällen blir där buskspel i hembygdsparken. – Alla spelmän är välkomna, från mungiga till fiol, säger Sten Carlsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.