Lennar Johansson tycker det mesta med EU-parlamntariker och EU-tjänstemän är fel. Foto: SCANPIX

EU:s groteskt högavlönande elit

Titta bara på vad som ramlar ner i fickorna på denna elit – om du blir ledamot i Europaparlamentet är det detsamma som att gå med i en miljonärsklubb, du kan leva som en kung och på fem år kan du ändå spara ihop fem miljoner kr. Om du omväljs blir du multimiljonär. Du har fri olycksfallsförsäkring, fri reseförsäkring och fri livförsäkring. Alla i din familj får gratis glasögon, kontaktlinser och tandvård. EU-parlamentarikern och hans familj kan också få fri vattenterapi, lerbad om du önskar det samt akupunktur. När du börjar ta ut din EU-pension har du en särskilt låg EU-skatt och inte skattesatsen i ditt hemland, som alltid är högre. EU-lönen är 68 000 kronor i månaden. På denna lön betalas EU-skatt, mellan 13 och 17 procent, ej hemlandets skatt. Dina familjemedlemmar får vara dina avlönade assistenter. Du kan betala dem med upp till 600 000 kronor om året.Pengar för att upprätthålla ditt eget EU-kontor kan ge dig 940 000 kr om året och du behöver inte uppvisa kvitton eller fakturor. Varje EU-parlamentariker har rätt till två möblerade kontor, hyresfria. Du kan få 430 000 kronor om året för att hålla ett kontor i hemlandet. Inga kvitton behövs. Många parlamentariker säger därför att deras egna hem är kontor. En parlamentariker kan också kräva 2 570 kronor om dagen för extrautgifter i samband med sessionerna, inga kvitton krävs. Det krävs inte ens att du närvarar vid debatterna. Du kan få 1 450 kronor om dagen för lunch och middag. Du kan tjäna 2 700 kronor i veckan skattefritt på dina resor, kräv för dyr resa, men färdas billigt. Då får du 36 000 kronor om året för att fara var du vill om det har samband med EU på minsta sätt. Som EU-parlamentariker har du världens bästa pensionsvillkor. Om du betalar in cirka 9 000 kronor i månaden i avgift lägger EU till det dubbla. En normal EU-parlamentariker tjänar ungefär fyra miljoner kr om året när allt sammanräknats. EU:s parlamentariker, tjänstemän och kommissionärer är den enda gruppen i Europa som ej påverkats av den pågående finansiella krisen och den sjunkande tillväxten. Och sen frågar sig denna arroganta elit varför svenskar och övriga européer inte vill rösta i EU-valet trots stora kampanjer! Givetvis är det för att visa sitt förakt mot denna institution. Det är trots allt en demokratisk rättighet att fullkomligt skita i att rösta! Men våra politiker föredrar att använda begreppet ”röstskolk” för att få det att låta som något fult. Men go vänner, strunta fullkomligt i att rösta nästa gång. Det skulle va väldigt kul att se minen hos våra folkvalda om det blev ett röstdeltagande på sådär fem procent!

Dagens fråga

Har du börjat handla julklappar?

Loading ... Loading ...