Filip och Fredrik… och Elizabeth

Personligt Den som tittade noga på programmet Live from New York: söndagsparty med Filip och Fredrik, som är inspelat i New York, kunde läsa Elizabeth Hiltons namn i eftertexterna.
Personligt • Publicerad 13 augusti 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Elizabeth Hilton från Hässleholm var publikansvarig på Filip och Fredriks program i New York. Under sommaren tog hon en paus från storstadslivet och kom hem till Hässleholm. Foto: PRIVAT BILD
Elizabeth Hilton från Hässleholm var publikansvarig på Filip och Fredriks program i New York. Under sommaren tog hon en paus från storstadslivet och kom hem till Hässleholm. Foto: PRIVAT BILD

Den som tittade noga på programmet Live from New York: söndagsparty med Filip och Fredrik, som är inspelat i New York, kunde läsa Elizabeth Hiltons namn i eftertexterna. Efter ihärdiga telefonsamtal fick Elizabeth Hilton jobbet som publikansvarig under vårens inspelningar av den svenska duon Filip och Fredriks program. – Det var både intressant och spännande. Det är ju precis sånt som jag vill jobba med i framtiden, kanske inte just publikansvarig men med tv-produktion, så det var oerhört lärorikt, säger Elizabeth Hilton som är hemma några veckor i Hässleholm över sommaren. Det var i julas när hon var hemma i Sverige som hon fick nys om programmet som skulle sändas live från New York. Eftersom hon bor i New York ringde hon upp produktionsbolaget och fick numret till producenten. – Jag fick komma på intervju till en praktikplats. När de inte hörde av sig veckan därpå med besked gällde det att ligga på dem. Så jag ringde en hel del, säger Elizabeth. Hennes ihärdighet gav resultat. Hon fick praktikplatsen och redan efter första programmet blev hon tillfrågad att jobba extra med produktionen. Elizabeth blev publikansvarig och ansvarade för att det fanns folk i publiken. Hon träffade på många kändisar, både svenska och amerikanska, genom sitt arbete. Några som hon särskilt kommer ihåg och som hon fick möjligheten att prata lite mer med var Marilyn Manson, Mark Levengood och Malin Åkerman. Filip och Fredrik träffade hon självklart också. – De var ju där när jag jobbade men vi sysslade med helt olika saker. Men jag hoppas att jag har knutit kontakter med både dem och andra för framtiden, säger Elizabeth Hilton som har ett och ett halvt år kvar i skolan i USA.

Matilda Lundahl
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.