Hemvändardag i Knislinge

Nyheter De som deltar den 12 september behöver inte vara medlemmar i Knislinge hembygdsförening.
Publicerad 17 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

De som deltar den 12 september behöver inte vara medlemmar i Knislinge hembygdsförening. – Det här evenemanget är ett sätt att förmera kontakten mellan kvarboende och de som av olika skäl bosatt sig på annan ort, förklarar ordföranden Sverker Erlansson. För många människor har barndomsåren varit viktiga för livet i senare skeden. Vi tror att det kan vara angenämt och positivt att utbyta tankar om allt som har passerat under åren. Programmet börjar på förmiddagen med kaffe i Klockaregården. Då är muséer och fotoutställningar öppna för visning. Sedan blir det en guidad visning av Knislinge kyrka med alla historiska detaljer. Efter lunch finns det möjlighet att från Lagerhusets topp titta på Knislinge från ovan – om spannmålsskörden då är avslutad för säsongen. Samma dag firas i Klockaregården det speciella arrangemanget Kulturhusens dag under temat Sverige-Finland –en delad historia. Hemvändardagen infaller under slutet av Bo-Dagarna: –Därför sammastrålar som synes forntid, nutid och framtid, säger Sverker Erlansson.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.