Får snart en fågel till att tycka om

Nyheter Pixie var på rymmen hemifrån, men trots efterforskningar har hittills ingen ägare gjort anspråk på den rosenhövdade dvärgpapegojan.
Publicerad 18 augusti 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Arkivfoto: Katarina Bexell
Arkivfoto: Katarina Bexell

Pixie var på rymmen hemifrån, men trots efterforskningar har hittills ingen ägare gjort anspråk på den rosenhövdade dvärgpapegojan. Däremot har det funnits andra personer som velat överta den lilla fågeln. Men nu har familjen Sarkar fattat beslut. Pixie, som barnen i huset döpt gojan till, kommer att få stanna kvar hos Dan, Malin, Johanna, Jakob och Rebecca. –Pappa var svårast att övertala, berättar mamma Malin. Jag var lite vekare, så jag föll till föga först av oss föräldrar. –Men det som slutligen fick Dan att ge med sig var det faktum, att fågeln har börjat tycka mycket om, när Dan spelar gitarr. – Då kommer gojan och sätter sig i hans knä, vickar lite på huvudet och följer liksom med i rytmerna i musiken och gitarrspelet, berättat Malin Sarkar... Johanna, 16, Jakob, 13, och Rebecca, 10, älskar hittepapegojan. De vill absolut behålla fågeln. Det är nämligen en liten fågel med stor charm. –Än så länge vet vi inte, om Pixie är en hona eller en hane. Pixie har faktiskt börjat bygga bo. Därför tror vi, att det handlar om en hona. För att vara riktigt säkra på saken måste vi i så fall göra DNA-analys, men det planerar vi inte. Det får vara som det vill, skrattar Malin Sarkar. Vi är lika glada ändå... Pappa Dan och mamma Malin har faktiskt redan lovat sina barn att skaffa en fågel till. Då görs livet ännu bättre för Pixie. Därför blir lyckan snart fullständig hemma hos den musikaliska och djurvänliga familjen i Broby. Jakob Sarkar, 13, som hittade den sällskapssjuka dvärgpapegojan, när han var ute och lekte, får snart en fågel till att tycka om.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.