Svar till ”Ej kattälskare precis”

Opinion Ja, varför inte?
Opinion • Publicerad 19 augusti 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

Ja, varför inte? Eller varför inte lära barnen att göra det? Eller är det för besvärligt? Du verkar annars ha gott om tid att hjälpa till. Du skriver att du en förmiddag vid ett hyreshus såg katter göra sina behov i en sandlåda och att det efter en timme kommer en mamma med sina barn som sätter sig ner och leker i sandlådan. Varför berättade du inte för mamman att där varit två katter innan? Det hade jag gjort. Du skriver att 90 procent av alla husägare är katthatare. Lustigt nog så har varannan granne i kvarteret där vi bor katt och något fel på grannsämjan är det inte. Nej, snarare är det så att 90 procent av katthatarna är personer med allt för mycket fritid. Understimulerade personer har en tendens att reta upp sig på grannar och deras djur i brist på bättre sysselsättning än att som du sitta och titta på barn i sandlådan på förmiddagen. Vi har stor trädgård, många grannar med husdjur och inte gör det oss något om dessa kommer och hälsar på. Det är bara trevligt. Och ja, vår katt har "sandlåda", dock inte under köksbordet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.