Ökning av försörjningsstöd

Nyheter Det innebär sammanlagt ungefär 2,4 miljoner kronor detta år i kostnader och där nivån på stöden legat relativt jämt mellan månaderna.
Publicerad 20 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Det innebär sammanlagt ungefär 2,4 miljoner kronor detta år i kostnader och där nivån på stöden legat relativt jämt mellan månaderna. Stöden betalas främst ut till studier vid Svenska För Invandrare, praktik utan ersättning, arbetssökande som inte har någon ersättning och sjukskrivna som inte har något ersättning. Det vill säga att de inte fått några pengar från A-kassan eller Försäkringskassan. Lågkonjunkturen pekas ut som en självklar orsak, men även hårdare regler på Försäkringskassan. Arbetet med att stävja bidragsberoende pågår ständigt, enligt kommunen. Det handlar bland annat om vägledning, att motivera till vidareutbildning och praktik för arbetssökande.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.