Tillbaka till plugget igen

Nyheter Det blev en mjukstart och halvdag på skolan i Oderljunga igår när elevernas välkomnades tillbaka av lärarna.
Publicerad 20 augusti 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
På torsdagen startade skolan i Oderljunga igen. Ris med korv stroganoff blev första måltiden för eleverna. Foto: Henrik Nordell
På torsdagen startade skolan i Oderljunga igen. Ris med korv stroganoff blev första måltiden för eleverna. Foto: Henrik Nordell

Det blev en mjukstart och halvdag på skolan i Oderljunga igår när elevernas välkomnades tillbaka av lärarna. Oderljunga skola blev i sommar ett omdiskuterat ämne när det blev tal om att flytta klass fyra och fem till grundskolan i Perstorp. - Då hade barnen fått åka skolskjuts dit, vissa åker redan långt idag för att komma till skolan i Oderljunga, berättade läraren för fyr-femman Göran Knutsson.

togs inte, pengarna skulle istället sparas genom en omorganisation. Klass fyra och fem fick lov att stanna kvar i Oderljunga och har nu efter ett tidvis regnigt sommarlov återvänt till skolan. Under dagen fick både de yngre och äldre eleverna tillverka nya namnskyltar, ta emot skolböcker och berätta för varandra om sommarlovets strapatser. Lärarna var glada och redo för en ny termin. - Det blir ingen skola utan elever. Idag har de bland annat fått ära glass och rita teckningar på vad de gjort i sommar, berättar läraren för klass F-1, Ingrid Ekdal.

Oderljunga är en av de elever som nu börjar femman. Han berättar att han under sommarlovet bland annat tävlat i friidrott och främst i spjut. I fyr-femman ritades där också namnskyldtar och gavs det ut allmän information. De ska snart ut på en vandring för att lära känna varandra bättre.

sammanhållningen och att alla barn och lärare känner varandra är det bästa med skolan i Oderljunga, berättar flera av eleverna. - Nu är vi beredda att köra igen, säger läraren Göran Knutsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.