Rydlund vann på Hovdala

Sport På Hovdalafältet var Malin Rydlund halvminuten snabbare än välmeriterade Ann Berglund från Ha-karpspojkarna.
Sport • Publicerad 23 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

På Hovdalafältet var Malin Rydlund halvminuten snabbare än välmeriterade Ann Berglund från Ha-karpspojkarna. Både start och målgång i lördagens tempolopp var vid Guldkusten alldeles intill Finja-sjön. Någon dubbelseger i Götalandsmästerskapen blev det dock aldrig för Malin Rydlund. När det var dags för cross-country-loppet i damernas elitklass på söndagen, så valde hon nämligen att stryka sig. –Malin kände sig lite sliten efter lördagens lopp, och hon valde att spara sig. Nästa helg har hon ett tufft tredagarslopp på cykel på Orust, förklarar Tony Johansson. Han har varit tävlingsledare för Götalandsmästerskapen, det första som arrangerats i Hässleholms Cykelklubbs regi. – Många cyklister har varit väldigt nöjda med banorna, dessutom kunde vi ju bjuda på ett helt fantastiskt väder båda dagarna, säger Tony Johansson. Banorna som användes i helgen var utvalda delar av den längre banan som årligen körs i Snapphaneturen. Tävlingen blev så uppskattad att det till och med framfördes önskemål om att Hässleholms-klubben ska arr-angera en nationell tävling. –Det är svårt att ta ställning till just nu, i så fall behövs det många funktionärer och vi är trots allt en ganska liten klubb, säger Tony Johansson. Runt hundra deltagare dök upp båda dagarna. I crosscountryn på söndagen var det start och målgång vid den gamla skyttebanan på Hovdalafältet. Där vann hemmaåkaren Magnus Nimsell sportklassen. Han var 26 sekunder före Mattias Frohm från Åstorp. I H40-klassen hade hemmaklubbens Kristian Skoglund stora framgångar. Han vann tempoloppet i lördags och i cross-countryn på söndagen var han tvåa bakom Martin Wenhov från Åstorp. Den här helgen brukar Snapphaneturen traditionellt avgöras. Men den tävlingen har flyttats fram till den 20 september. Då räknar Hässleholms CK med dubbelt så många deltagare (tvåhundra). –En del lokala cyklister har nog tvekat att ställa upp i Götalandsmästerskapen, trots att vi hade en öppen sportklass, säger Tony Johansson.

Ola AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.