Starkt av Vittsjö att ta tre poäng

Sport Vittsjö svarade för en ganska medioker match.
Sport • Publicerad 23 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Vittsjö svarade för en ganska medioker match. Passningsspelet ville aldrig infinna sig och det slarvades för mycket. Starkt då att kunna bärga tre poäng. Och även om inte spelet stämde så stämde avsluten för Söderettans måldrottning Erika Petersson. Hon slog till i den 13:e minuten med något som kan beskivas som ett lobbskott över målvakten Anna Wahlström. –Vid min första målchans stod målvakten väldigt felplacerad. Så det visste jag om. Sen fick jag väl inte på någon kanon men det räckte, säger Erika Petersson med ett brett leende. 2–0 kom i 41:a minuten. Återigen var det Erika Petersson som höll sig framme efter ett precist instick från Johanna Andersson. –Det är väl en inre vision man har som anfallare att kunna lura målvakten på det sättet, säger Erika som drog nytta av sin snabbhet, drog förbi målvakten och placerade in bollen i tom kasse. Bottenkrigande Eskilstuna har tappat sin främste målgörare Erika Blomstrand till studier i Umeå. På Vittsjö IP hade gästerna sitt enda hot i Tytti Porkka. Att Vittsjö var det bättre laget rådde det ingen tvekan om men trots ett visst övertag i den första halvleken var det en missnöjd Robert Grandén som i pausen fastslog: –Bra resultat –svag prestation. Och inte blev det bättre i inledningen av andra. Vittsjö spred bollarna och Eskilstuna tryckte tillbaka hemmatjejerna. Tytti Porkka fick på ett distansskott som Sonja Fransson tippade till hörna. Och i 62:a minuten kom den logiska reduceringen. Tytti Porkka slog markinlägget som inhopparen Jenny Johansson hungrigt höll sig framme på. Målet blev en väckarklocka för Vittsjö som kämpade sig igenom den sista halvtimmen. –Det gick inte som vi ville spelmässigt. Det var lite tyst på planen. Men efter målet blev det lite mer taggat, vi tog närkamperna och gick in i det ordentligt, tycker Erika Petersson som var en stolpträff från att bli tremålsskytt på övertid. Och Vittsjötränaren Robert Grandén kunde räkna in en ny trepoängare. Eftersom Öster tappade poäng mot nästjumbon Gauthiod är Vittsjö bara två poäng efter Växjölaget i tabellen. –Vi är inte riktigt så aggressiva som vi brukar vara på hemmaplan. Ändå skrapar vi ihop sju klara lägen. Normalt sett gör vi ett par mål till, säger Grandén.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.