Succé för Kajsson

Sport Vimmerby MS bjöd på en mycket fin rallybana med sex sträckor, vilka tillsammans mätte över fem mil!
Sport • Publicerad 23 augusti 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

Vimmerby MS bjöd på en mycket fin rallybana med sex sträckor, vilka tillsammans mätte över fem mil! Tävlingen inleddes med en dum högersväng, 900 meter in, där många brakade av och en del rullade. Åke Jacobsson från Emådalen, som vunnit mycket på sistone, åkte av, punkterade och tappade så mycket tid att han gav upp. Göran Lindström från Huddinge vann de två första sträckorna innan den rattrostige hemmaföraren Mats "Hoppe" Karlsson fick upp farten. Mats gick till täten efter SS3, drygade sedan bara ut sin ledning och vann till slut med 11,6 sekunder tillgodo till Lindström. Gary Kajsson från Kristianstad, som gjorde comeback efter tre års vila, imponerade storligen, vann Grupp H och blev trea totalt. Imponerande!! Gary gav upp tävlandet efter en avåkning i Ekratten för tre år sedan och värmde sedan upp utan noter i Snapphanerallyt. –Det gick strålande från början med ett bra flyt och sedan var det bara att fortsätta, skrattade Gary efteråt. – Nu ser jag fram emot TV-Svängen, det blir 30-årsjubiléum för mig för det var där jag startade min karriär, sa Kajsson. Magnus Johansson från Älmhult hade tur med tiondelarna och tog segern i Volvo Elit med en halv sekund, trots en avåkning på SS3. –Jag for av vägen men slog i domkraftsfästet och studsade upp på vägen igen utan att förlora någon tid, det var tur, konstaterade Magnus lugnt efteråt. Nu gick vi upp i ledningen av Sydsvenska Rallycupen, SSRC och hoppas hålla den även efter de två avslutande tävlingarna, sa Magnus. Rickie Borgström från Kräbbleboda blev åtta i Grupp H medan hans lillebror Jimmy tog femte plats i VOC-klassen. Jimmy tappade nu ner till fjärde plats i SSRC efter Magnus Johansson, Thord Johansson och Christer Ax.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.