Treårsplan ska ge nya medaljer

Sport Stefan Olsson har redan under sommaren börjat arbeta med en treårsplan som sträcker sig över OS i London 2012.
Sport • Publicerad 23 augusti 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Det blev inga medaljer för Johan Wissman
Det blev inga medaljer för Johan Wissman

Stefan Olsson har redan under sommaren börjat arbeta med en treårsplan som sträcker sig över OS i London 2012. Med VM-facit i Berlin i hand står det största problemet redan klart — skadorna. För även bortsett från dem som saknas på grund av skador har även de flesta av dem som kunde vara med i VM haft skadebekymmer i år. – Nästan ingen, inte ens finalisterna, har kunnat gå enligt plan i sommar. Det är klart att vi måste se över det här, säger Stefan Olsson. – Jag måste se till att vi sätter oss i lite samtal under hösten och tittar på hur deras situation är, alla de som ändå ska prestera på den yppersta nivån. Sex finalplatser vid OS i fjol blev fem vid VM i Berlin. Men det är nio olika friidrottare som stått för placeringarna, påpekar Stefan Olsson. – Lägger man till dem som är skadade har vi haft 10—12 med finalkapacitet på världsnivå, säger han. Med det i åtanke ser läget inför nästa stora utomhusmästerskap, EM i Barcelona nästa sommar, ändå inte så tokigt ut, menar förbundskaptenen. Dels finns förhoppninge att bland andra Susanna Kallur, Christian Olsson och Carolina Klüft ska tillbaka från sina skador. Dels är konkurrensen på ett EM i många grenar betydligt sämre. – I EM ska vi definitivt ha förhoppningar om medaljer, även om det är lite tidigt att snacka om det, säger Olsson. – Det räcker med att vara inne på de här finalkvällarna så känner man att vi ska vara med. Vi ska inte "bara" vara med i finalerna, vi ska vara med och försöka tampas om medaljer. Vi får inte glömma fokus på det.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.