Norra Skåne gratulerar

Grattis 90 år fyller den 25 augusti Anna-Brita Svensson i Vinslöv.
Publicerad 24 augusti 2009 • Uppdaterad 15 december 2021

90 år fyller den 25 augusti Anna-Brita Svensson i Vinslöv. Hon är född i Ingelsträde utanför Höganäs och växte upp som äldst bland sex syskon. Anna-Brita fick som ung hjälpa till hemma med både barnpassning och hushåll. Så småningom startade hon egen verksamhet i hemmet som sömmerska, vilken blev början till hennes yrkesliv. Större delen av sitt liv har hon bott i Örkelljunga och arbetat som sömmerska vid Pierre Hector AB, där hon bland annat sydde på revärer på byxor till kungligheter. Sin lediga till ägnade hon åt familjen. Ett stort intresse är handarbete, och Anna-Brita skänkte ofta sitt hantverk till auktioner hos Bibeltrogna vänner, där hon varit medlem i många år. Det är främst hjälpsamhet och viljan att ställa upp i vått och torrt som kännetecknar "Anna" då Gunvor, hennes sista kvarvarande syskon, beskriver sin storasyster. Nu bor Anna-Brita på Sjögläntan i Vinslöv där hon får god omvårdnad och har nära till barnbarn och barnbarnsbarn.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.