Resecentrum invigdes på nytt

Hässleholm Sömniga måndagsresenärer utrustades med en på information, plus morgonfika.
Hässleholm • Publicerad 24 augusti 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Carola jobbar i SJ:s nya resebutik som varit igång sedan den första juni.
Bakom henne skymtar Jan Linde
Carola jobbar i SJ:s nya resebutik som varit igång sedan den första juni. Bakom henne skymtar Jan Linde

Sömniga måndagsresenärer utrustades med en på information, plus morgonfika. Jernhusen Stationer AB, som äger stationen, har kostat på Hässleholms resecentrum en uppsnyggning under hela våren. Den gamla väntsalen har blivit pressbyrå och i det före detta kafélokalerna finns nu en frisör. SJ: s resebutik har lämnat glasluckorna och finns i en betydligt öppnare miljö. – Vi öppnade den första juni och det har varit mycket positivt. Vi får betydligt fler kunder nu när vi finns längre fram i huset, konstaterar Jan Linde som är butiksansvarig.

Men mitt i allt det nya fanns också en länk bakåt, Västra Göinge Hembygdsförenings bokbord. Här fanns Rolf Nilsson och Olavi Olson på plats under hela dagen. – Vi säljer bland annat en bok om järnvägens historia i Hässleholm. Hade det inte varit för järnvägen så hade Hässleholm antagligen inte funnits som stad, konstaterar Rolf Nilsson. På plats var också representanter från kommunens kulturförvaltning för att berätta om höstens kulturutbud.

De potentiella besökarna till kulturutbudet är rätt många. – Vi har fått besked på att 10 000 människor cirkulerar på resecentrum i Hässleholm en vanlig måndag, berättar kulturutvecklare Josefine Bellan. Under eftermiddagen bjöds resenärerna också på musik. Delar ur "Local heroes" spelade några låtar ur den kommande Bruce Springsteenföreställningen den 26 september. Jernhusen ska hädanefter även bevaka stationen bättre, för att minska vandaliseringen och öka trivseln för resenärerna. I slutet av juli fick bolaget tillstånd av länsstyrelsen att sätt upp bevakningskameror för kontinuerlig övervakning och inspelning av entré, hiss, trappa, rulltrappor och förvaringsboxar. Kamerorna kommer enligt planerna upp i oktober-november.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.