En fri kyrka?

Opinion År 2000 skildes kyrkan formellt från staten.
Opinion • Publicerad 25 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

År 2000 skildes kyrkan formellt från staten. Men hur kan man tala om en fri kyrka om det är samma partier som styr i kyrkofullmäktige och kyrkomöte som i kommunfullmäktige och riksdag? Naturligtvis finns det människor inom alla nomineringsgrupper som arbetar för kyrkans bästa och som behövs i kyrkan även i framtiden. Men kyrkan skulle må bra av att befria sig från den nuvarande strukturen för val och styrning. Kyrkan i Nuet i Osby-Visseltofta är en nomineringsgrupp där vi inte utgår från partitillhörighet utan från intresse för kyrkans fortlevnad, utveckling och innersida. En röst på oss den 20 september ger en friare kyrka. Kyrkan i Nuet i Osby-Visseltofta

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.