Få företag söker leaderpengar

Nyheter Varför är näringslivet så dåliga på att söka pengar?
Publicerad 25 augusti 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Arkivbild: Eva Ruderstam
Arkivbild: Eva Ruderstam

Varför är näringslivet så dåliga på att söka pengar? – Jag tror att de helt enkelt inte är vana vid att söka pengar. Sedan går det inte att komma som ett enskilt företag och söka pengar. Det måste var en grupp företag som har gemensamt projekt. Det kan vara till exempel utbildning, marknadsföring eller gemensam strategi för inköp, säger Torbjörn Lindh som nu skissar på en egen strategi för att få fler företag att nappa på idén om stöd för att utveckla landsbygden. – Vi funderar på att starta någon form av kompetensutvecklingsprogram som riktar sig till företag. Men det gäller att formulera sig så att företagare finner det intressant, tror Lindh. Av de 31 ansökningarna fram till juli i år har 21 fått beslut av styrelsen – den så kallade Lag-gruppen. 18 har fått sina ansökningar godkända och tre har fått avslag. Tio ansökningar är under bearbetning eller är ofullständiga.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.