Familjekonserter för de yngsta

Nyheter Det är dags för en ny omgång av Barnens abonnemangsserie, som i höst lockar med såväl dockteater som folkmusikupptåg och julkalas.
Publicerad 25 augusti 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
En ny omgång av Barnens abonnemangsserie står för dörren i Kristianstad. Konserterna ges omväxlande i Konserthuset och på Kulturhuset Barbacka. Arkivbild: JONAS KARLSSON
En ny omgång av Barnens abonnemangsserie står för dörren i Kristianstad. Konserterna ges omväxlande i Konserthuset och på Kulturhuset Barbacka. Arkivbild: JONAS KARLSSON

Det är dags för en ny omgång av Barnens abonnemangsserie, som i höst lockar med såväl dockteater som folkmusikupptåg och julkalas. – Inför varje familjekonsert plockar Stadsbiblioteket fram barnlitteratur som passar konsertens tema, informerar Annika Johansson, verksamhetschef på Musik i syd och Charlotta Vinberg Kronbäck, producent och marknadsförare på Kulturhuset Barbacka. Lördagen den 5 september är det säsongspremiär för Barnens abonnemangs-serie. Först ut är Hellsing á la Sabina som tolkar Lennart Hellsings sånger och ramsor. Föreställningen är för övrigt en del i Bokfestivalens program. Den 19 september är temat Elsa Beskow. En dans- och musikföreställning med Solägget utlovas med rubriken Följ med in i Elsa Beskows värld. Dockteaterensemblen Den förtrollade sparven tar den 3 oktober med besökarna till soluppgångens land, Japan, och den 17 oktober blir det show för de yngsta barnen på temat Klä på, klä av. – Tre föreställningar fokuserar på känslor. Alla fagra barn (31 oktober), Adjö herr Muffin (7 november) och Mera kompis (14 november). Höstens abonnemangs-serie för barnen avslutas som sig bör med två jul-konserter. Lördagen den 5 december är rubriken på föreställningen I julsångernas kalejdoskop – sjung tillsammans i färg och form. Bland annat medverkar trumpetaren Jan Allan. Den 12 december blir det ett folkmusikaliskt julkalas för de yngsta. Maria och morfar firar jul är namnet på föreställningen, som passande nog har tomtar som tema.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.