Saxofonisten David Wilczewski är död

Personligt Han hörde främst hemma i jazzfacket men hans saxofon och flöjtspel har kunnat höras i låtar som Stakka Boos Here we go again.
Personligt • Publicerad 25 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Han hörde främst hemma i jazzfacket men hans saxofon och flöjtspel har kunnat höras i låtar som Stakka Boos Here we go again. Han har även jobbat med popartister som Lisa Nilsson, Stina Nordenstam och Cardigans, rapporterar Sveriges Radios Mitt i musiken. David Wilczewski var annars mest verksam inom jazzen där han har spelat in med namn som Bobo Stenson, Herbie Hancock, Nisse Landgren. Han har dessutom gett ut skivor i eget namn. David Wilczewski blev 57 år gammal.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.