Dramatik väntar när Folkracecupen avgörs i Hästveda

Sport – Tänk sedan om det också blir lagom bra väder, då kan man inte önska sig mer, säger Göran Johansson i arrangerande Hästveda Folkraceklubb.
Sport • Publicerad 26 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

– Tänk sedan om det också blir lagom bra väder, då kan man inte önska sig mer, säger Göran Johansson i arrangerande Hästveda Folkraceklubb. Det är alltså ordentligt laddat inför avslutningen av Södra Bilsportsförbundets Folkracecup 2009. Extra intressant är det förstås också att hemmaförare toppar både herr- och damklassen. Daniel Pettersson leder bland herrarna på 37 poäng före Martin Isaksen, Kristianstad, på 33 och Danny Eckhoff, Dalby, en bit efter på 22. I damklassen har Ida Svensson, Hästveda skaffat sig ett visst segergrepp genom sina 57 poäng vilket är tio mer än tvåan, Karolin Werner från Asarum. – Men det kan bli stora omkastningar i prislistorna eftersom avslutningstävlingen ger dubbla poäng, menar Göran Johansson. Den normala segerpoängen 14 är alltså plötsligt 28 och så vidare i fallande skala. Att intresset för tävlingen är stort visas kanske bäst av att maxkvoten för antalet förare, 130 stycken, snabbt fylldes och nu finns en lång reservlista. – Tror att den är på 17 förare i dagsläget, men det brukar bli en hel del vakanser så det är inte omöjligt att flera av dessa kommer med, förklarar Göran Johansson som också tror på storpublik. – Vi har haft mellan 500 och 600 på våra tävlingar i år så det är väl inte omöjligt att finalen kommer att dra ännu fler – beroende som sagt på väder och annat.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.