Solhällans förskola blir större

Nyheter –Den ska vara kvar, i alla fall tills vidare.
Publicerad 26 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

–Den ska vara kvar, i alla fall tills vidare. Vi har inte angett något tidsperspektiv, säger Karl-Erik Innala, som är ordförande i omsorgs- och utbildningsutskottet i Östra Göinge kommun. Dessutom är en tredje avdelning redan i full gång, även om inget formellt beslut tidigare tagits om detta. –Det ligger så att säga inom befintlig ram, förklarar Innala. Onsdagens sammanträde med utskottet avverkades i ovanlig samstämmighet. Bland annat togs planen för lokalförsörjning inom omsorg och förskola i kommunens södra område i fullt samförstånd. Vita Skolan i Knislinge, tidigare hotad av försäljning, får nu i stället högsta prioritet. Där ska finnas fyra avdelningar; några av dem från Stormhatten som senare ska byggas om för att bli lokaler till psykiatri och hemtjänst. Den förskoleavdelning som finns på Västanvid i Knislinge får vara kvar där. Allmänt sett kommer det att behövas fler platser i Knislinge och Hjärsås. Det visar bland annat egna utredningar och prognoser. –Personligen tror jag, att Väster i Knislinge kommer att genomgå ett stort och allmänt generationsskifte inom kort, säger Karl-Erik Innala. Då behövs där fler platser i förskolan. Detta område är kanske kommunens vackraste bostadsområde. På frågan om tillgänglighet till förskoleverksamhet i Östra Göinge har de ansvariga i kommunen nu svarat, att en ny avdelning öppnar (redan öppnat) i Hjärsås och att barnantalet utökats på en avdelning på Stormhatten i Knislinge.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.