Späckad tv-höst

Kultur och Nöje Tv-hösten är ovanligt späckad i år.
Publicerad 26 augusti 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Den elaka "Idol"-juryn träder i tjänst igen
Den elaka "Idol"-juryn träder i tjänst igen

Tv-hösten är ovanligt späckad i år. Framförallt satsar TV 4 hårt och rullar ut många av sina starkaste underhållningssatsningar under de närmaste månaderna. En av anledningarna är att TV 4 får svårt att konkurrera i februari och mars då vinter-OS och Melodifestivalen ligger som en blöt filt över tablån. Båda evenemangen sänds i SVT.

"Idol" och "Körslaget" i höst, liksom "Robinson" och nya kändis-"Robinson", det vill säga "Kändisdjungeln". TV 4 lanserar också Tina Nordström i en jättesatsning med direktsänd matlagning på måndagar. SVT kontrar med att återuppliva några gamla favoriter i ny tappning. På 1980-talet skrev Lasse Holmqvist tv-historia med "Här är ditt liv". Rutinerade Ingvar Oldsberg får nu förvalta ett av SVT:s största succéer någonsin med oanande gäster i direktsändning i sex program under hösten. Hans gamla succé, "På spåret", föryngras av radarparet Kristian Luuk och Fredrik Lindström. Följer publiken med? En av SVT:s största dramaframgångar på senare år är kriminalserien "Graven". I höst kommer uppföljaren "Morden" i sex delar, återigen med Kjell Bergqvist i huvudrollen. På fredagarna ställer SVT upp med "Doobidoo" och "Skavlan" och senare "På spåret" mot TV 4:s "Idol". På lördagar drabbar TV 4:s "Körslaget" och därefter "Robinson" samman mot "Här är ditt liv" som avlöses av "Dansbandskampen" i SVT.

kvar åt de andra kanalerna så tittar de förmodligen på Ingemar Stenmark, Börje Salming och de andra som gör upp i prestigefyllda "Superstars" eller "Svenska Hollywoodfruar" i TV 3. Eller följer shoppingen i dokusåpan "Ullared" i Kanal 5 som följer samma mönster som populära "Färjan", som också återkommer. Kanal 5 laddar också med en ny omgång "Vem kan slå Filip och Fredrik", medan kampen om dejtingsåpafansen står mellan främst fem program: "Ensam mamma söker" som är tillbaka i TV 3, TV 4 satsar på "Bonde söker fru" och vänder på steken i nya omtalade dejtingsåpan "Mammas pojkar", i TV 4 Plus letar Camilla Gynning efter "Dagens man" och i TV 6 hetsar Tilde Fröling till otrohet i "Paradise hotel", som väckts till liv igen.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.