Äldre diskrimineras

Opinion Tack Billy Bengtsson för din artikel under Signerat den 21/8.
Opinion • Publicerad 28 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Tack Billy Bengtsson för din artikel under Signerat den 21/8. Vi är säkert många som delar din uppfattning. Det du beskriver är tyvärr verkligheten i vårt så kallade välfärdssamhälle. Det finns inget land i världen som diskriminerar sin äldre befolkning på motsvarande sätt som Sverige. TV sände ett debattprogram i Kunskapskanalen under rubriken "När skall det bli kul att bli gammal". Här framgick det med all önskvärd tydlighet att vi i Sverige har en i många stycken usel äldrevård/omsorg. Det finns undantag, men jag tror tyvärr inte Hässleholms kommun hör till dem. Är man av tvingande skäl hänvisad till ett vårdboende blir det lätt bara ett "förvarande" med ingen eller i varje fall liten möjlighet att påverka sin situation. En av de medverkande i TV programmet, Barbro Westerholm, påpekade att kor har en lagstadgad rättighet att få komma ut varje dag under sommarhalvåret, en rättighet som inte tillkommer gamla och sjuka som vårdas på särskilt boende. Ingen skugga skall falla på vårdpersonalen, som gör sitt yttersta men inte hinner med på grund av att de är för få. Vem har ansvaret för att det blivit så här? Jag vet, men är inte säker på att de vet eller i värsta fall inte bryr sig. gammal f d hemsjukvårdsföreståndare

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.