GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Folkfronten JO-anmäler Skånepolisen

Hässleholm Enligt Folkfrontens ledare Daniel Höglund sköt en av motdemonstranterna två raketer in i bland Folkfrontens åhörare.
Hässleholm • Publicerad 28 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Enligt Folkfrontens ledare Daniel Höglund sköt en av motdemonstranterna två raketer in i bland Folkfrontens åhörare. Gärningsmannen omhändertogs av polisen men släpptes senare i närheten på order av insatschefen. "Det är fullkomligt ofattbart att den här polisen anser att det är helt okej att skjuta explosiva raketer in bland deltagarna i en tillståndsgiven demonstration. (...) Jag hoppas att polisbefälet blir av med sitt arbete när han så uppenbart skyddar brottslingar i stället för medborgarna", skriver Höglund i ett pressmeddelande. Folkfronten, tidigare Nationalsocialistisk front, ansökte om tillstånd att demonstrera sedan de före detta Nationaldemokraternas ledare Nils-Erik Hennix anmält att han hade utsatts för ett sprängattentat. Polisen har dock inte funnit spår av någon explosion. Folkfronten är öppet nazistiskt och skriver i sina första programpunkt: "Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare."

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.