Restaurang i Åhus mister sitt serveringstillstånd

Nyheter Socialnämnden har beslutat att återkalla tillståndet.
Publicerad 28 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Socialnämnden har beslutat att återkalla tillståndet. Orsaken är Skatteverkets rapport om att Alexandra HB, som äger restaurangen har allvarliga brister i bokföringen. 52-62 procent av försäljningen av mat har inte redovisats, enligt Skatteverket. Socialnämnden ser allvarligt på det inträffade, och serveringstillståndet återkallas med omedelbar verkan. Alexandra HB har dock möjligt att överklaga beslutet hos länsrätten, och begära inhibition i väntan på slutlig dom.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.