Kompakt Tensta värd bättre mottagande

Kultur och Nöje I väntan på nytt material intar han Helgeåfestivalens lilla scen (placerad precis intill den stora scenen) där en liten skara människor tagit sig, nästan uteslutande festivalens yngsta betalande.
Publicerad 30 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

I väntan på nytt material intar han Helgeåfestivalens lilla scen (placerad precis intill den stora scenen) där en liten skara människor tagit sig, nästan uteslutande festivalens yngsta betalande. Teknikstrul redan i inledningslåten gör att Adam Tensta går av scenen. Men han kommer snabbt tillbaka och levererar ett axplock av det han kan bäst; electro och hiphop i kombination med mycket dynamik utan några större utsvävningar. Han rappar i ett konstant flöde och med talang, där DJ Rooftop styr musiken och sidekicken Eboi ger Tensta uppbackning i några låtar. Det samplas friskt också, några takter ur Familjens "Huvudet i sanden" flyter förbi och Infinite Mass "Area Turns Red" görs i något som liknar en cover. De två sista låtarna blir hans mest namnkunniga, "Before U Know It" och så klart den stora hiten "My Cool" i en snabb, ettrig version. Men sen är det över, trettio minuter får räcka och Adam Tensta förkunnar att han fyra timmar senare ska stå på en scen i Örebro. Förhoppningsvis blir mottagandet där något bättre. Det är han värd.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.