Musik som värmer gott i kvällskylan

Kultur och Nöje Med en röst som känns som en korsning av Plura Jonsson och Staffan Hellstrand sjunger han om uppväxtstaden Bollnäs, det vardagliga livet och allt annat som faller honom in i de unika texterna.
Publicerad 30 augusti 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Per Persson är en spjuver på scen och det känns som man aldrig vet vad han ska hitta på. Foto: Arne Forsell
Per Persson är en spjuver på scen och det känns som man aldrig vet vad han ska hitta på. Foto: Arne Forsell

Med en röst som känns som en korsning av Plura Jonsson och Staffan Hellstrand sjunger han om uppväxtstaden Bollnäs, det vardagliga livet och allt annat som faller honom in i de unika texterna. Den nyvunna formen märks redan när det heltaggade bandet gör entré på scen i "En sång om dig". Denna kväll är inte ordinarie uppställning intakt, Love Antell är förmodligen upptagen med sitt Florence Valentin och Magnus Lind är hjärtsjuk, men en spelglad Niclas Frisk har anslutit. Per Persson visar sig också vara något av en spjuver på scen. Det känns som man aldrig vet vad som ska hända härnäst. Konserten blir dock förvånansvärt kort, fyrtio minuter är i snålaste laget. Finfina "Bortom månen och Mars", ljuvliga "Nyårsafton i New York", och förstås bandets största hit "Tusen dagar härifrån", som lite fyndigt presenteras som en lugn låt, är dock plåster på såren. Och i den något kylslagna kvällen värmer musiken väldigt skönt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.