Danskt företag vill annonsera – på dig

Kultur och Nöje Glöm tidningsannonser eller affischer.
Publicerad 31 augusti 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Så här ser motivet till tatueringen ut. Brian Sørensens företag Cult har tidigare blivit fälld för sin reklam. Foto: Cult
Så här ser motivet till tatueringen ut. Brian Sørensens företag Cult har tidigare blivit fälld för sin reklam. Foto: Cult

Glöm tidningsannonser eller affischer. Det danska dryckesföretaget Cult har siktat in sig på en ny annonsform – din kropp. Nu erbjuder företaget upp till drygt 8 400 svenska kronor för få att sätta nålen i dig för att göra reklam för sin nya energidryck "Cult raw" skriver Jydske Vestkysten. Beroende på var man är villig att tatuera in motivet, som består av företagets nya logga, ett hjärta och en dödsskalle, är arvvodet olika. Mellan 7 000 och 8 400 kronor för att få sätta gadden på din arm. Cirka 5 600 kronor för din skuldra och drygt 4 200 kronor för mage, ben och rygg. Till Jydske Vestkysten säger företagets ägare Brian Sørensen att det är en kul grej. - Vi talar med alla som vill vara med. De får inte vara sjuka och det får inte vara deras första tatuering. Hittills är det främst män i åldern 20 till 25 år som hört av sig till företaget. Det är inte första gången Cults marknadsföring väckt stor uppmärksamhet. Tidigare har företaget marknadsfört sin energidryck med en bild på en kvinnas urringing och en kränkande text. Annonsen fälldes förra året av Näringslivets etiska råd mot könsdiskriminerande reklam (ERK) i Sverige. - Vi har fått höra att några av de saker vi gör är på gränsen. Men vi gör en produkt för unga och de väljer ju själv, säger Brian Sørensen.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.