Jesu ord ska gälla

Opinion Med anledning av Lars-Ivar Ericsons insändare (Norra Skåne 27/8).
Opinion • Publicerad 31 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Med anledning av Lars-Ivar Ericsons insändare (Norra Skåne 27/8). Lars-Ivar har säkert haft och har gott inflytande som centerpolitiker i Svenska kyrkan, men samtidigt måste partiets politik vara en tyngd om foten. Frimodig kyrka är så mycket friare för vi behöver inte fråga en partiledning om hur vi skall ställa oss i viktiga frågor. Vi vill att Jesus skall vara i centrum och att hans ord skall få styra i allt arbete och alla beslut i Svenska kyrkan. Frimodig kyrka ställer upp i valen den 20 september till kyrkomöte och stiftsfullmäktige och kommer att verka för levande församlingar där människor kan komma till tro på Jesus Kristus och vi vill att mission och evangelisation åter prioriteras. Inte minst vill vi att Jesu ord skall få gälla också i synen på äktenskapet. Många är bekymrade för den politiska styrning som vill påtvinga Svenska kyrkans ledning en könsneutral äktenskapssyn. Äktenskapet är för en kvinna och en man enligt Jesu ord och så har Kristi kyrka i världen sett det i snart 2000 år. Det är olyckligt om Svenska kyrkan isolerar sig på denna punkt. Här vill jag att du tydligt redovisar din personliga syn och hur du och dina partikamrater i Centerpartiet avser att rösta i höstens kyrkomöte. Frimodig kyrka

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.