Perstorp brände för mycket

Perstorp Perstorp hade chansen att såga av Tosteberga/Nymölla och samtidigt skaffa sig några poäng ner till kvalstrecket.
Publicerad 31 augusti 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Simon Bengtsson
Foto: Simon Bengtsson

Perstorp hade chansen att såga av Tosteberga/Nymölla och samtidigt skaffa sig några poäng ner till kvalstrecket. Men det ville sig inte alls för hemmalaget på Ybbarps IP. – Vi gör inte vår bästa match spelmässigt, men skapar ändå åtta-tio riktigt fina chanser, säger Olofsson. Det räckte för att göra ett ynka mål, en reducering signerad Mattias Lindahl när det återstod 20 minuter. Tosteberga/Nymölla hittade nätet två gånger – en fullträff i varje halvlek – och fick med sig tre poäng hem. – Gör vi 1–0 känns det som att den här matchen är i hamn, men i stället släpper vi in mål och får jobba i uppförsbacke, säger Olofsson. – Det är skit när man inte kan utnyttja sina chanser, de får mer energi och vi tappar lite energi. Trots underläge fortsatte dock PSK att trycka på, men utan resultat. – Det studsar inte vår väg, konstaterar Olofsson. PSK slåss med i första hand Marieholm för att undvika en kvalplats neråt. I andra änden av tabellen krigar Åhus HBK och Hässleholms IF om kvalplatsen uppåt. Till helgen ställs PSK mot Åhus och HIF möter Marieholm – två högintressanta matcher för både toppstriden och bottenstriden. – Nu måste vi åka till Åhus och ta poäng, säger Olofsson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.