Artikeln saknar rubrik

Hässleholm Bränder och skadegörelse HÄSSLEHOLM.
Hässleholm • Publicerad 2 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Bränder och skadegörelse HÄSSLEHOLM. I torsdags strax efter klockan 22 på kvällen tog polisen emot samtal om en brand på Kommendörsgatan, där en kolonistuga tagit fyr. Enligt uppgift till polisen ska ett flertal ungdomar ha setts på platsen tiden innan branden startade. En halvtimme senare kom det in ytterligare ett larm om skadegörelse på bilar vid järnvägsstationen. En skadad vid krock HÄSSLEHOLM. Två bilar kolliderade i korsningen mellan Norra Kringelvägen och Trebackalånggatan i Hässleholm vid 16.15-tiden på fredagen. Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen vid kvart över fyra på fredagseftermiddagen. Fyra till fem personer uppgavs vara inblandade i olyckan. En man skadades och fördes med ambulans till sjukhus. Olyckan orsakades av att den ena bilen missade väjningsplikten och körde ut i korsningen. Kollisionen blev kraftig. Ingen skadades i den andra bilen. 15 000 i böter för rattfylla HÄSSLEHOLM. En 27-årig man från Hässleholm döms till 15 000 kronor i dagsböter samt en avgift på 500 kronor till brottsofferfonden efter att ha åtalats för rattfylleri. Det var den var 14 juni som 27-åringen körde en personbil på Långebrogatan i Kristianstad med en promillehalt på 0,36. Mer pengar till föreläsningar HÄSSLEHOLM. Trots de snålare tiderna är det i alla fall två kulturföreningar som får mer pengar av kulturnämnden nästa år; föreläsningsföreningarna i Farstorp och Sösdala. I stället för som tidigare 5 000 kronor per förening och år blir det vars 8 000 kronor nästa år. Deras statsbidrag dras in nästa år men det är en fin verksamhet som drar massor av besökare och bidrar starkt till kulturutbudet på landsbygden. Därför vill kommunen stödja verksamheten, förklarar kulturutvecklare Josefine Bellan. Vinnare i Ringkrysset Vinnaren av lördagens Ringkryss är Berit Karlsson, Skolgatan i Hässleholm. Grattis!

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.