Biggles, en häst för London-OS

Sport I lördags tog Tullstorps nya stjärna hem Grand Prix-klassen med 67,73 och i går vann ekipaget GP-küren på 74,050.
Sport • Publicerad 2 november 2009 • Uppdaterad 14 december 2021

I lördags tog Tullstorps nya stjärna hem Grand Prix-klassen med 67,73 och i går vann ekipaget GP-küren på 74,050. Hur bra är Biggles? – Riktigt bra. En häst för London-OS, säger Jan Brink. – Fast inte med mig i sadeln. 11-årige Biggles har med Brink som ryttare visat att han kan gå riktigt långt. Men efter en lång internationell karriär fylld med stora framgångar har Brink som bekant tackat för sig i landslaget och målsättningen är nu att hitta en annan svensk ryttare som kan rida Biggles på den internationella scenen. – Vi jobbar på att han ska stanna i Sverige, vi ska hitta rätt ryttare till honom, säger Brink. Brink och Biggles var inte det enda Tullstorps-ekipaget som glänste i Helsingborg. Beridarlärlingen Sara Henrietta Bergström-Källström och Garcia tog USM-guld i stor stil. Efter segrar i både första och andra kvalet vann Bergström-Källström finalen överlägset på 74,700. Framtiden ser onekligen ljus ut på Tullstorp.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.