Ljusteräng nöjd med vinsten

Sport - Riktigt skön seger och en bra insats att bygga vidare på, säger Per Ljusteräng, tränare i Kristianstad.
Sport • Publicerad 2 november 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
gladdes.åt segern. Foto: Mats Wilhelmsson
gladdes.åt segern. Foto: Mats Wilhelmsson

- Riktigt skön seger och en bra insats att bygga vidare på, säger Per Ljusteräng, tränare i Kristianstad. Kristianstad åkte på en rejäl snyting hemma mot serieledarna Tingsryd i förra omgången. Mot seriejumbon Kungälv växlade KIK in på vinnarspåret igen. Johan Andersson satte snyggt 0-1 i numerärt överläge i slutet av första perioden. I mitten av andra utökade Tomas Andersson ledningen när han tryckte in sin fjortonde fullträff för säsongen. - Vi skapade mycket men lyckades inte omsätta våra chanser. Något mål till borde vi ha gjort i början av matchen, säger KIK-tränaren. Kungälv, fortfarande utan seger i serien, skapade inte mycket framåt men fick kontakt i början av tredje när Pontus Gunberg överlistade Johannes Jönsson i KIK-kassen. Hemmaglädjen blev kortvarig. Redan i bytet efter sköt Jonas Lindström 1-3. - Sedan fick de tyvärr ett biligt mål i mitten av perioden. Men efter 3-2 skapade de faktiskt inte en enda riktig målchans, säger KIK-tränaren. Hos gästerna spelade burväktaren Johannes Jönsson säkert och förstafemman var som vanligt vass. På backsidan fick Peter Rooth och Patrik Magnusson dra ett stort lass. - Vi har mycket skador och gick runt på fem backar i dag. Peter och Patrik spelade varannat byte och gjorde det bra. I och med segern klättrade KIK upp på en femteplats. - Halva serien är spelad och vi är med i toppen. Nu ska vi förbereda oss för den avslutande halvan, säger Ljusteräng. Nästa match spelas mot Pantern om tio dagar.

Jonas WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.