Lundabygden nästa för IFK:s skyttekung

Hässleholm Alternativen i dagsläget för honom är därmed två – satsa vidare som tidigare men i någon sydvästskånsk klubb på ungefär IFK Hässleholms nivå eller att varva ner och nästan helt satsa på studierna.
Hässleholm • Publicerad 2 november 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Stefan Sandström
Foto: Stefan Sandström

Alternativen i dagsläget för honom är därmed två – satsa vidare som tidigare men i någon sydvästskånsk klubb på ungefär IFK Hässleholms nivå eller att varva ner och nästan helt satsa på studierna. – Jag har haft kontakt med en klubb som ligger över division 2 och en annan ett par divisioner längre ner i seriesystemet, förklarar Simon Larsson som dock inte vill avslöja några klubbnamn. Vad Skånskan SPORT dock erfar rör det sig i det senare fallet om Staffanstorp i fyran, en klubb som skulle göra ett jätteklipp om man fick Simons namnteckning på ett kontrakt. – Det enda jag kan säga är att jag just nu funderar över dessa klubbar, menar han. Simon Larsson är en egen IFK-produkt som debuterade i A-laget 2006. Sedan dess har han växt till en säker målspruta i sitt lag och inför den gångna säsongen såg han också ut att kunna slå alla målrekord. Träningsspelet gick nämligen strålande och Simon snittade två mål per match. Men i serien blev det betydligt trögare och han fick nöja sig med åtta mål men användes då också både som mittfältare och ytterback. – Mitt beslut nu handlar även om motivation – när man tränar så mycket som vi gör hoppas man också på ett bättre resultat, säger Simon Larsson som flyttade söderut för två månader sedan för att fortsätta sina socionomstudier. – Jag har två år kvar på dessa och det känns just nu som om jag vill prioritera dessa. Därmed talar alltså mycket för att Simon Larssons insats i Snapphanecupen i helgen, där Hässleholm tog hem herrtiteln, blev hans sista i klubben. Men för IFK Hässleholm är det knappast något önskeläge att tappa en spelare som Simon Larsson. Klubbens sportchef, John Paulsson vill inte heller ge upp tanken på sin duktige forward. – Nej, vi har definitivt inte givit upp hoppet om att kunna behålla Simon, säger Paulsson. – Vi hoppas att läget kanske är annorlunda för honom eller hur han ser på saken om några veckor.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.