Säkerheten hög vid rättegång

Hässleholm Det var den 2 augusti i år som 39-åringen vid två tillfällen försökte köra på en 36-årig man i centrala Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 2 november 2009 • Uppdaterad 13 december 2021

Det var den 2 augusti i år som 39-åringen vid två tillfällen försökte köra på en 36-årig man i centrala Hässleholm. I polisförhör sade 39-åringen att han valt mellan "två onda ting". Antingen att han själv skadade 36-åringen eller att denne skulle "skada många andra personer och att blodet skulle flyta i Hässleholm". 39-åringen dömdes till sex års fängelse för mordförsök. Han skulle också betala 130 000 kronor i skadestånd till 36-åringen. Den dömde överklagade dock domen och strax därpå följde åklagaren i samma spår. Men medan 39-åringen menade att straffet var för hårt hävdade åklagaren motsatsen. På måndagen påbörjade hovrättsförhandlingarna. Precis som förra gången hölls rättegången i säkerhetssalen i Malmö. Samtliga personer som passerade in och ut under förhandlingen kontrollerades av polis. Rättegången fortsätter på onsdag.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.