Tyringe vägrar att förlora

Sport – Ja, stabilt och bra på bortaplan igen – inte mycket att säga om, menade den nye Tyringecoachen som fått rena smakstarten på sin tränarsejour i moderklubben.
Sport • Publicerad 2 november 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
gjorde både mål och assist för serieledarna i Kallinge. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
gjorde både mål och assist för serieledarna i Kallinge. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

– Ja, stabilt och bra på bortaplan igen – inte mycket att säga om, menade den nye Tyringecoachen som fått rena smakstarten på sin tränarsejour i moderklubben. – Kallinge är ett bra hemmalag och vi förlorade ju här i en träningsmatch men sanningen är att vi är ett helt annat lag nu än i september. Ja, Tyringe gjorde en stark inledningsperiod. "Jocke" Johansson hade i backbristens dagar valt att låta Andreas Hardarsson inleda som han avslutade mot Limhamn – nämligen som försvarare. Detta i par med Anders Ståhlberg i förstafemman. – Hardarsson är en allroundkille och när nu Martin Johansson är knäskadad så valde vi den lösningen, förklarade "Jocke" Johansson. Tyringe tog också ledningen i matchen genom ett snygg anfall där Andreas Larsson och Jakub Komma backade upp kedjekompisen Martin Söderlund till ledningsmålet. I mellanperioden var det fortfarande Tyringe som hade kontroll på händelserna och det framstod också att det fanns två bra målvakter på banan. Fredrik Weréen i Tyringekassen och, från Karlskrona inlånade, Kallinge-keepern, Martin Pettersson. Med bara 15 sekunder kvar av mellanperioden fick dock Patrik Klüfts Kallinge ett jätteläge att kvittera när man tilldömdes ett straffslag. Det blev dock Weréen som vann den "matchen" mot hemmacentern, Martin Sjöström genom att behålla sin nolla intakt. När Tyringe sedan gjorde 0–2 i spel fem mot tre efter 13.25 i slutperioden såg matchen ut att vara avgjord. – Men jag vet inte riktigt vad som händer, Kallinge får iallafall in en reducering och så blev det lite spännande på slutet, menade Tyringecoachen som kunde känna sig helt lättad när 18 sekunder återstod av matchen och Anders Rosenqvist satte trean i tom kasse. – Ännu en gång är det vår bredd som avgör och det är väl bara att konstatera att den första fjärdedelen av serien har varit helt godkänd.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.