26-åring inför rätta för mordförsök

Hässleholm Det var den 9 september i år som knivhuggningen ägde rum i en lägenhet i centrala Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 3 november 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

Det var den 9 september i år som knivhuggningen ägde rum i en lägenhet i centrala Hässleholm. De två männen hade kommit överens om att målsäganden, en 28-åring, skulle låna ut pengar som den åtalade skulle använda till en knarkaffär. När detta var gjort gick männen hem till en kvinnlig bekant. Där drack de alkohol innan 26-åringen slumrade till på en säng. Det var när målsäganden skulle väcka honom som något gick snett. 26-åringen flög upp och innan 28-åringen förstod vad som hände hade en han fått kniven instucken i kroppen. Kniven, som hade ett tio centimeter långt blad, satt vid nyckelbenet och stack rakt ned i kroppen på honom. – Jag trodde först inte att det var så allvarligt. Det kändes inte så mycket från början. 28-åringen blödde kraftigt och snart stod det klart att han skulle behöva läkarvård. Men istället för att larma ambulans kom männen överens om att 28-åringen skulle berätta en historia om att han knivhuggits av en okänd person i samband med en knarkaffär. Allt för att 26-åringen inte skulle komma i klammeri med lagen. Så skedde också. 28-åringen opererades akut eftersom lungan kollapsade och i förhör med polisen höll han fast vid den uppdiktade historien. Det var när han kom hem från sjukhuset och 26-åringen via chatt framförde hot om vad som kunde hända med folk som skvallrade som 28-åringen slutligen bestämde sig för att berätta vad som verkligen hänt. – XX (den åtalade) skrev om föräldrar som fått hagelgevär nedstoppade i halsen, berättade 28-åringen vid rättegången. Mannen berättade att han sedan tidigare medicinerades för ångest och att han efter knivattacken mått ännu mycket sämre. – Jag tycker inte om att vistas bland folk. Jag är på min vakt och har svårt att sova, berättade 28-åringen som flyttat hem till sina föräldrar. – Jag vill aldrig mer sätta min fot i Hässleholm. Vid den tekniska undersökning polisen gjorde hittades blodspår på olika platser i lägenheten och även på samtliga våningsplan i trapphuset. Den åtalade 26-åringen erkände att det var han som huggit sin vän, men påstod att han inte menat att döda honom och bestred därför ansvar för mordförsök. Den knivhuggne 28-åringen begärde 114 000 kronor för kränkning, sveda och värk och andra kostnader som förstörda kläder och läkarvård. På torsdag fortsätter rättegången mot den 26-årige mannen då en lång rad andra brott ska gås igenom.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.