Artikeln saknar rubrik

Personligt Namn: Lennart Johansson.
Personligt • Publicerad 3 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Namn: Lennart Johansson. Smeknamn: Musse, efter Musse Pigg, som introducerades något år innan Lennart föddes. Fyller: 80 år den 5 november. Gör: Hedersordförande i Svenska Fotbollsfärbundet. Hedersordförande i UEFA, det tyska Fotbollförbundet samt vice hedersordförande i FIFA. Bor: Lägenhet på Stora Essingen i Stockholm med utsikt över uppväxtens Bromma. Familj: Fru, fem barn, elva barnbarn, ett barnbarnsbarn. Yrkeskarriär: Jobbat sedan 15 års ålder. Juniorsäljare i restaurangbranschen. Bytte, 21 år gammal, till golvläggningsbranchen och gjorde en spektakulär karriär under sina 40 år hos det schweiziska företaget Forbo Flooring. Började som innesäljare och blev så småningom vd och del av den schweiziska koncernledningen. Fotbollskarriär: Ordförande i AIK 1962-1980, i Svenska Fotbollsförbundet 1976-1990. President i europeiska fotbollsorganisationen UEFA 1990-2007 och samtidigt vice president i FIFA. Så firar jag födelsedagen: Middag med dans för bjudna nära och kära. Att fylla 80: Känns underligt. Favoritfilm: Casablanca. "Humphrey Bogart var min ungdomsidol, Ingrid Bergman var jag lite kär i." Lyssnar helst till: Jazz, swing, schlager och operetter. Läser helst: Allt av Vilhelm Moberg. Favoritlag: AIK så klart. Saker som engagerar: Orättvisor. Bästa hemmasyssla: Avnjuta söndagsmiddagen med kalvstek och pressgurka. Självbiografi: I fotbollens tjänst (Albert Bonniers förlag) skriven av honom samt Ken Olofsson. Som pojke: "Gladlynt, full i fan och busig." Styrka: Ganska stabilt psyke. Svaghet: Tänder till lätt. Noja: Klaustrofobi, skyr hissar. Glädjetårar: "Om en film har ett lyckligt slut eller om AIK vinner en match." Sorgetårar: "Vid nära vänners frånfälle och när jag efter 15 år tog adjö av min hund Lina." Blir lycklig av: Vänlighet, omtänksamhet och kärlek.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.