Försvunna män anträffade vid Lönsboda

Nyheter Det var alltså den 30 oktober som de båda männen, 63 och 64 år gamla, åkte från hemorten Orrefors mot Skåne.
Publicerad 3 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Det var alltså den 30 oktober som de båda männen, 63 och 64 år gamla, åkte från hemorten Orrefors mot Skåne. Männen var på väg mot Glimåkra folkhögskola i en röd mopedbil, men dök aldrig upp. Den ena av männen är blind och hade kommit in på en kurs för just blinda på Glimåkra folkhögskola. Han skulle få skjuts dit av mannen med mopedbilen, men när kursen började var Orreforsbon inte på plats. Några iakttagelser har dock gjorts. Vid åttatiden på måndagskvällen berättade en person för polisen att männen synts till på en bensinstation på Storgatan i Glimåkra. Därefter körde mopedbilen i riktning mot Osby. – Männen gav ett förvirrat intryck. Det var därför personen kontaktade oss, säger inre befäl vid Skånepolisen. Under tisdagen fick polisen in ytterligare en rapport då en privatperson sett en röd mopedbil i Lomma, men om det verkligen var de försvunna männen har inte kunnat fastslås. – Det är ju bra om det verkligen var dem för då är de i alla fall vid liv, konstaterar inre befäl. På onsdagsmorgonen anträffades de bägge männen sydväst om Lönsboda. De får nu hjälp att ta sig hem till Kalmar län.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.